top of page

1001 aš

Amžiaus krizė ar krizenimas?

Man vis sunkiau rašyti fb postus. Ką beparašyčiau, suvokiu kaip Ne Tai. Ne Taip. Aš matau, aš žinau, mano protas iš anksto dėlioja dėlionę, kaip galima interpretuoti. Kiekvieną žodį. Kiekvieną mintį

Bet ar teisingai elgiuosi, kad rašydama galvoju, ką tu galvosi mane skaitydamas? O ar galiu negalvoti?


Aš rašau bendraminčiams, kurie irgi per padidinamąjį stiklą seka neramaus proto darbelius. Tiems, kurie atpažįsta norus ir nenorus prarasti kontrolės. Aš noriu, kad man būtų dzin ir visgi nenoriu, kad tau būtų dzin, kai skaitai tai, ką aš rašau.

Mano “aš” suskilęs. Jį sudaro racionalusis, logiškas, sau priimtinas “aš” ir nepriimtinasis, impulsyvusis “aš”, kurį noriu kontroliuoti. Ir dar tūkstančiai kitų – mažesnių ir didesnių, protingų ir kvailų, drąsių ir bailių.


Kartais impulsyvusis išstumia loginį, kartais jie abu susijungia į porą, kartais jų vietoje šeimininkauja nenoras ir abejingumas. Bet ir jis čia tėra laikinas svečias. Pabūna ir išsikrausto, užleisdamas vietą kitiems “aš.”


Tai ką mes vadiname “aš” yra labai suktas derinukas daugiabalsių, saldžiabalsių ir piktokų, meilikaujančių ir apgaudinėjančių, tarpusavyje konkuruojančių balsų. Tai kurį iš jų reikia kontroliuoti? Kurį “aš” noriu valdyti?


Mano visi “aš” sudaro nedalomą “aš” šeimą. Juos pagimdė nesuskaičiuojamos patirtys – jokios ezoterikos, ir šio gyvenimo patirčių turiu per akis. Mano “aš” sudarytas iš ugies, žemės, vandens, oro, eterio. Mano “aš” sudarytas iš “noriu, negalima, myliu, nekenčiu, pykstu, liūdžiu, maldauju, įsivaizdinu... “Mano "aš" sudarytas iš liaupsių ir kritikos, tikėjimo ir nepasitikėjimo, supratimo ir neigimo, palaikymo ir bailumo...

Mano "aš" šeimynoje gyvena drambliai, beždžionės, reptilijos, avinai, meškos, banginiai, vilkai, katės, ereliai, drugeliai...

Štai apie tai aš galvoju, kai rašau. Mano daugiabalsiai “aš” krizena, kai juos mėginu suregistruoti.

Tegu krizena. Visi turi teisę krizenti ir teisę būti. Tik ne kiekvienas turi teisę balsuoti ir ne kiekvieno nuomonę reikia paisyti. Tereikia išmokti atsirinkti, kurio klausytis, kuriuo “aš” rengtis, o kurį palikti tūkstančio ir vieno “aš” spintoje.

1 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page